ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΒαθμόςΛοχαγός Υπηρεσία / Μοίρα10ος Λόχος Αεροπορίας Στρατού Αεροσκάφος

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1946 στη Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης.

Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε), εισήχθη το έτος 1965, ως 1ος στα Σώματα (Αρχηγός) και αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Εφοδιασμού Μεταφορών το 1969.

Προήχθη μέχρι τον βαθμό του Λοχαγού.

Ο Λοχαγός Μελιδονιώτης Περικλής, χειριστής Α/φων της Αεροπορίας Στρατού, είχε τοποθετηθεί στον 10ο Λόχο Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ), της Χ Μεραρχίας Πεζικού, που είχε έδρα τη πόλη των Σερρών.

Την 27η Νοεμβρίου 1975, ως κυβερνήτης του, με στοιχεία ΕΣ 304, στρατιωτικού αεροσκάφους μεταφοράς προσωπικού τύπου U-17Α Cessna, απογειώθηκε από τον 10 ΛΑΣ για υπηρεσιακή αποστολή με προορισμό το αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης. Συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Κατσαρός-Καραθανάσης Ιωσήφ. Ο σκοπός της πτήσης ήταν η μετακίνηση του Επιτελάρχη της Χ Μεραρχίας Πεζικού, Συνταγματάρχη (ΠΖ)  Μπούρλου Κων/νου, από τις Σέρρες, στην Θεσσαλονίκη.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, ΒΔ του χωρ. Σοχός, στο ύψωμα με την ονομασία Σύνορα, λόγω εισόδου σε πυκνό στρώμα ομίχλης που εμφανίσθηκε αιφνίδια, με αποτέλεσμα να φονευθούν και οι τρεις επιβαίνοντες Αξιωματικοί.