ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ελευθερίου

ΒαθμόςΕπισμηναγός Υπηρεσία / Μοίρα Αεροσκάφος

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1983 στην Αθήνα (Χολαργό Αττικής).

Εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) τον Οκτώβριο του 2002 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός τον Ιούλιο του 2006.

Υπηρέτησε στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Εκπαίδευσης Οργάνωσης Έρευνας (ΔΕΕΟΕ) και στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (ΔΝΥ) στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Υγειονομικού (ΔΥΓ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας στις 17 Ιουλίου 2023 στη πόλη Ντέρνα της Λιβύης κατόπιν τροχαίου ατυχήματος του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη.



Συμπληρωματικα Στοιχεία

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, της απονεμήθηκε ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Σε ιδιαίτερη ορκωμοσία η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, απενεμήθη στην οικογένεια της Υποπτεράρχου (Ν) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη «Τιμής Ένεκεν» Διδακτορικό Δίπλωμα, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά της προς το συνάνθρωπο.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου σε Αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη».

Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ανδρεαδάκη Ευαγγελία ήταν ανιψιά του επίσης Πεσόντα Ανθυποσμηναγού (Ι) Ανδρεαδάκη Βασίλειου.