ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΒαθμόςΥποπλοίαρχος Υπηρεσία / Μοίρα Αεροσκάφος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979.

 

Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ (κυβερνήτης), ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ (συγκυβερνήτης) και ο χειριστής ραντάρ επιφανείας ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212ASW «ΠΝ-28», τα οποία σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση και συντριβή του ελικοπτέρου τους στην κορφή του βουνού στη νησίδα Κίναρος, στη διάρκεια νυκτερινού σεναρίου στο πλαίσιο της μεγάλης ασκήσεως του Στόλου «Αστραπή 2/16» στις 11 Φεβρουαρίου 2016.

 


Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απογειώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων αίθουσας διδασκαλίας στη Σχολή Ναυτικών Δoκίμων η οποία φέρει το όνομα «Υποπλοιάρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ», σε ένδειξη τιμής προς τον ηρωικώς πεσόντα κατά την εκτέλεση καθήκοντος στη νήσο Κίναρο Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση ΠΝ.

Η αίθουσα αποτελεί δωρεά της κ. Άννας Μαχαίρα εις μνήμη του απολεσθέντος συζύγου της, Υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ.