ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Μνημείο

Φωτογραφίες

Μνημείο Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά (Κηφισιά)

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς στην Κάτω Κηφισιά (Όθωνος και Σιαλμά), η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του πεσόντος Αεροπόρου Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου πραγματοποίησαν ο Ταξίαρχος (Ι) Σπυρίδων Αρβανιτάκης Διοικητής Σχολής Πολέμου Πολεμικής Αεροπορίας ως εκπρόσωπος του A/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ Γιώργο Θωμάκο.

Στην τελετή επίσης παραβρέθηκαν,  η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων κα Ποθητή Σκαμαγκούλη, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συμμαθητές και συγγενείς του πεσόντος.

Για τον Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, το 1992, μίλησαν ο αδερφός του Κωνσταντίνος Σιαλμάς και ο συμμαθητής του στη Σχολή Ικάρων, Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Απόστολος Δουκέλλης