ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΒαθμόςΤαγματάρχης Υπηρεσία / Μοίρα Αεροσκάφος

Βιογραφικό Σημείωμα

Στις 19-04-2017 ελικόπτερο τύπου UH-1H (“ΕΣ 625”) της Αεροπορίας Στρατού που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από την Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου.

Στην περιοχή επικρατούσε πολύ χαμηλή ορατότητα και ενδείξεις φανερώνουν ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσεως. Από την συντριβή βρήκαν τον θάνατο τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες.

Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης υποδιοικητής 1ης Στρατιάς, ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη και εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Β.Πλεξίδα, ιπτάμενη μηχανικός του πληρώματος

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας, ήταν 40 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

 


Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος στις 3 Μαΐου 2017 έδωσε μετά θάνατον τιμητική προαγωγή στους πεσόντες στο βαθμό του Αντιστρατήγου καθώς “Απεβίωσαν Κατά την Εκτέλεση Υπηρεσίας Αυξηµένου Κινδύνου”.