ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Μνημείο

Φωτογραφίες

Πλατεία Εμμανουήλ Σεβαστάκη, στον Ασπρόπυρο.

Με αφορμή την δεκαοκτάχρονη τραγική επέτειο της συντριβής του Φάντομ F4 στην ορεινή περιοχή Κελάρια Παρνασσού (15-06-2004) και τον θάνατο του Ασπροπύργιου Υποσμηναγού Εμμανουήλ Σεβαστάκη, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου θέλησε να τιμήσει τον πεσόντα, με τις δέουσες τιμές, που αρμόζουν σε έναν ήρωα.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Πλατεία, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει το όνομα του Εμμανουήλ Σεβαστάκη και ανεγέρθει μνημείο προς τιμή του πεσόντα ήρωα. Ο  Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μεθόδιος Καπηλιαρής τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, την οποία ακολούθησε η απόδοση της προσευχής από τη Φιλαρμονική του Δήμου. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος της πόλης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στο ιστορικό αλλά και στο βιογραφικό του πεσόντα ήρωα. Επίσης, χαιρετισμό, εκ μέρους της οικογένειας του ηρωικού αεροπόρου απηύθυνε ο αδερφός του, κ. Νικόλαος Σεβαστάκης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, τον  Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργιο Κώτσηρα, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον  Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιο Μπούρα, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων,  τον Γραμματέα της Βουλής, Βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελο Λιάκο, ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., τον Διοικητή της 112 Πτέρυγας Μάχης, Ταξίαρχο (Ι)  κ. Βασίλειο Τόσιο, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, τον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Ασπροπύργου, Ταξίαρχο, κ. Αθανάσιο Μπαλάφα, τον Συντονιστή του Διαγραμματιακού της Ν.Δ., κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα της Ν.Δ., την εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.),  κ. Ξανθή Νέζη,  και τέλος από την οικογένεια Σεβαστάκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.