ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Λεύκωμα

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒαθμόςΥποσμηναγός Υπηρεσία / Μοίρα ΑεροσκάφοςF-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στον Βόλο Μαγνησίας το 1977.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1996 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2000 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Έτσι πραγματοποιήθηκε η μία από τις δύο μεγάλες του αγάπες. Η πρώτη τα αεροπλάνα, την οποία μπορεί να ενίσχυσε το ότι ο πατέρας του υπήρξε τεχνικός της αερπορίας. Η δεύτερη η κολύμβηση, στην οποία ανάλωνε τον ελεύθερο χρόνο του με αρκετές διακρίσεις.

Υπηρέτησε ως χειριστής αεροσκαφών Α-7Η στην 115 Πτέρυγα Μάχης (Χανιά) και 116 Πτέρυγα Μάχης (Άραξος) στον ίδιο τύπο αεροσκαφών.

Το καλοκαίρι του 2003, μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) και αφού εκπαιδεύτηκε σαν χειριστής αεροσκαφών F-16C/D, τοποθετήθηκε στην 330 Μοίρα.

Στις 14 Οκτωβρίου 2004, δύο αεροσκάφη F-16D (διθέσια) με τα πληρώματα τους απογειώθηκαν από τη βάση τους για εκτέλεση προγραμματισμένης άσκησης στο Αιγαίο. Ένα σκέλος της άσκησης προέβλεπε πτήση μέσα σε νέφη, άσκηση η οποία έμελλε να αποβεί μοιραία, διότι προσέκρουσαν στο όρος Πήλιο λίγα χιλιόμετρα πριν τη βάση τους.

Αποτελέσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο ίδιος μαζί με τους Επισμηναγό (Ι) Κομματά Ιωάννη, Σμηναγό (Ι) Σιούτα Αθανάσιο και τον Υποσμηναγό (Ι) Λυκούδη Γεώργιο.