ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Αρχείο Νέων

19/11/2023 | Αποκαλυπτήρια Μνημείου του Πεσόντος Σμηναγού (Ι) Μιχαήλ Παπαμιχαήλ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του πεσόντος Αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Μιχαήλ Παπαμιχαήλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του, T-6G της 363 Εκπαιδευτικής Μοίρας Ελικοφόρων, μετά από αναγκαστική προσθαλάσσωση στον Ευβοϊκό κόλπο, νοτιοανατολικά του χωριού Γιάλτρα, την 1η Νοεμβρίου 1965.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Ν. Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης και μέλη της οικογένειας του πεσόντος.

Στην τελετή επίσης παραβρέθηκαν, ο Διοικητής της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, Σμήναρχος (Ι) Γρηγόριος Διόλαντζης, ο Επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Αντώνιος Βασιλείου, ο επίσης Επίτιμος Διοικητής της ΣΙ και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων «ΙΚΑΡΟΣ» και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Γεώργιος Φασιλής, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς του πεσόντος και πλήθος κόσμου.

https://www.haf.gr/2023/11/apokalyptiria-mnimeioy-pesontos-sminagoy-i-michail-papamichail/

 

 


09/11/2023 | Συγχαρητήρια Επιστολή

 

Με ιδιαίτερη περηφάνια και συγκίνηση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων συγχαίρει τον Σμηναγό (ΜΑ) Παναγιώτη Παναγυφτόπουλο, για την συμμετοχή του και την προσφορά του σε μια μικρή αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχα και επινοητική ομάδα στελεχών της ΠΑ που οραματίστηκε και υλοποίησε με ιδιαίτερο ζήλο ένα άνευ προηγουμένου πολύπλοκο και σύνθετο εγχείρημα. Τον σχεδιασμό και κατασκευή του πρωτότυπου Τακτικού εξομοιωτή F-16.

Ο Σμηναγός (ΜΑ) Παναγιώτης Παναγυφτόπουλος, είναι τέκνο του αείμνηστου πεσόντα Υποσμηναγού (Ι) Στυλιανού Παναγυφτόπουλου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως με αεροσκάφος Mirage F-1CG, στις 7 Νοεμβρίου 1994.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΑ

 08/11/2023 | Νέα σύνθεση Δ.Σ. ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.

Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνέχεια του Πρακτικού Νο. 1 με θέμα «Ανασυγκρότηση του Δ.Σ.», η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, είναι η εξής:

Πρόεδρος: Ποθητή – Αντωνία Σκαμαγκούλη

Αντιπρόεδρος: Αναστασία Γκόλια

Γενική Γραμματέας: Γεωργία Γεωργιάδου

Ταμίας: Κορίνα Νησιώτη

Μέλος Δ.Σ.: Σταυρούλα Τρουμπετάρη