ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Αρχείο Νέων

19/07/2024 | Αποκαλυπτηρια Μνημείου Σμηναγού Μουλά Χρήστου

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, στην πλατεία Γαβαλοχωρίου , μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου που θα διεξαχθεί στον Ι.Ν. «Αγ.Σεργίου» στο Γαβαλοχώρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αποκαλυπτηρίων μνημείου στην μνήμη του Σμηναγού (Ι) Μουλά Χρήστου.

O Σμηναγός (Ι) Μουλάς Χρήστος, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, κατέπεσε στις 25 Ιουλίου 2023 με αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 ΜΤΜ, του οποίου ήταν κυβερνήτης, με συκυβερνήτη τον Ανθσγό Στεφανίδη Περικλή σε εκτέλεση πτήσεως αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

 


18/07/2024 | Αποκαλυπτήρια προτομής Πεσόντα Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποηθεί στο Κιλκίς, εκδήλωση - τελετή ονοματοδοσίας πλατείας Παλαιού Αγιονερίου σε πλατεία Αντιπτεράρχου Περικλή Στεφανίδη και αποκαλυπτήρια της προτομής του Πεσόντα με CL-215, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη.

O Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, κατέπεσε στις 25 Ιουλίου 2023 με αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 ΜΤΜ, του οποίου ήταν συγκυβερνήτης, με κυβερνήτη τον Σμηναγό (Ι) Μουλά Χρήστου σε εκτέλεση πτήσεως αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

 

 


 

 


15/07/2024 | Επιμνημόσυνη δέηση στην Δ.Κ. Λαύκου

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στις 15-7-24, στην Δ.Κ. Λαύκου υπέρ Πεσόντων Αεροπόρων του πυροσβεστικού α/φους Canadair CL-215, Επισμηναγού Ι. Μυλωνά και Ανθυποσμηναγού Ι. Καρασάββα, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στις 15 Ιουλίου 2000 .

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στον τόπο του δυστυχήματος παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των χειριστών της 355 MTM (Fire Fighting Squadron), της ΕΑΑΑ, του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α, καθώς και από μέλη των οικογενειών των Πεσόντων Μυλωνά και Καρασάββα .

Το Μνημείο Πεσόντων αποκαταστάθηκε φέτος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμος Νοτίου Πηλίου , με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.


06/07/2024 | Επιμνημόσυνη δέση υπέρ Πεσόντων Ι. Μυλωνά και Ι. Καρασάββα.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Λαύκου και ώρα 10.30 π.μ., επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Πεσόντων Αεροπόρων με Canadair CL-215, Επισμηναγού Ι. Μυλωνά και Ανθυποσμηναγού Ι. Καρασάββα, που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως αεροπυρόσβεσης, του οποίου ήταν χειριστές όταν κατέπεσε και συνετρίβη στην Αργαλαστή Πηλίου Μαγνησίας, στις 15 Ιουλίου 2000.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, στον τόπο του δυστυχήματος.