ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Αρχείο Νέων

19/02/2024 | Συνάντηση Μελών ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α & Κοπή πίτας

Το Σάββατο 17-2-24, πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), η πρώτη συνάντηση για φέτος των Μελών του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά Μέλη και Οικογένειες Πεσόντων Αεροπόρων όπου εκτός από την κοπή πίτας για το νέο έτος, ενημερώθηκαν από το νέο ΔΣ και τον κο Κωνσταντίνο Χ. Σκαμαγκούλη, για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο.

 

 


12/02/2024 | Τον πεσόντα Επισμηναγό (Ι) Νικόλαο Νέζη τίμησε ο Δήμος Μάνδρας -Ειδυλλίας
Σε μια τελετή σεμνή αλλά παράλληλα με κάθε επισημότητα και με βαθιά συγκίνηση πολίτες του Δήμου αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκαν στην πλατεία Ζερβονικόλα προκειμένου να αποδώσουν τιμή στον πεσόντα Επισμηναγό (Ι) Νικόλαο Νέζη

Ο Νίκος Νέζης γεννημένος στη Μάνδρα, εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυποσμη¬ναγού. Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-4Ε της 117 Πτέρυγας Μάχης (Ανδραβίδα) και τοποθετήθηκε στην 339 Μοίρα της 117 ΠΜ ως χειριστής.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος F-4Ε της 339 Μοίρας Παντός Καιρού του οποί¬ου ήταν συγκυβερνήτης, με κυβερνήτη τον Σμηναγό Γκόλια Ευστράτιο, κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Ξηροβούνι Βοιωτίας, στις 17 Ιανουαρίου 2000.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από την μητέρα, κ. Νέζη Ξανθή και τα αδέλφια του Νίκου Νέζη, κ.κ. Παναγιώτης και Ελένη Νέζη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Βούρης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, o Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας κ. Παπανικολάου Γεώργιος, πολλοί συγγενείς και φίλοι του Επισμηναγού ένστολοι και μη, Πρόεδροι ΝΠ και Συλλόγων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκαν στεφάνια προς τιμήν του Επισμηναγού Νικολάου Νέζη:

Εκ μέρους του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Βούρης

Εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποδιοικητής της 112ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Ευθύμιος Σημητσής

Εκ μέρους της οικογένειας Νέζη, ο αδερφός του Πεσόντα, κ.Παναγιώτης Νέζης.

Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α) η Πρόεδρος κα Ποθητή – Αντωνία Σκαμαγκούλη.

 

Σχετικά άρθρα και φωτογραφίες :

- Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας (Δελτίο Τύπου)

- MegaraTV

 

 


 

πεσόντα Επισμηναγού Νικολάου Νέζη
05/02/2024 | Εκδηλώσεις Μνήμης για τους 63 πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος α/φους C-130, στο όρος Όθρυς το 1991


Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Εκ μέρους του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α. στεφάνι κατέθεσε ο κος Παναγιώτου Γρηγόρης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Απόστολου Χόρτη.

Εκ μέρους του ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α. στεφάνι κατέθεσε η Πρόεδρος ΔΣ, Ποθητή - Αντωνία Σκαμαγκούλη.

Στις τελετές παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί και αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς των θυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλληλεγγύης Οικογενειών 63 Θυμάτων C-130 και του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

Επίσης, ο Διευθυντή Προστασίας Δυνάμεων της 111ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Τενόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο όρος Όθρυς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.