ΠΑ. Σ. ΟΙ. Π. Α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων

Panhellenic Association of Families Lost in Action Aviators

Αρχείο Νέων

21/02/2011 | Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Οι οικογένειες των Πεσόντων Αεροπόρων στο βωμό του καθήκοντος, διαμαρτυρόμεθα εντονώτατα διότι στο κατατεθέν σχέδιο φορολογικού νόμου, στο άρθρο 43, περικόπτεται σημαντικό ποσοστό μερίσματος των χηρευουσών και ορφανικών οικογενειών μας, με το αιτιολογικό να συνεισφέρουν οι οικογένειές μας στη βελτίωση της βιωσιμότητας των Ταμείων.

Εδώ και πολλούς μήνες, ο σύλλογός μας έχει στείλει έγγραφα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, στους οποίους αναφέρει ότι τις συντάξεις μας (και τα μερίσματα) τα έχουν «πληρώσει» με το αίμα τους οι αείμνηστοι Πεσόντες μας, προσπαθώντας να είναι ετοιμοπόλεμοι, αναχαιτίζοντας ή περιπολώντας στο Αιγαίο, όταν όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν να πλουτίσουν (και όχι πάντα με θεμιτό τρόπο και φοροδιαφεύγοντας).

Οι δικοί μας, όμως, με αυτοθυσία περισσή και αντί πινακίου φακής διακινδύνευαν εαυτούς καθημερινά για την ασφάλεια της Ελλάδος και των Ελλήνων. Και αντί να ψηφιστεί ένα μετάλλιο ανδρείας (που δεν κοστίζει βέβαια τίποτε), που τους το χρωστάνε, αντ΄ αυτού, κόβεται το μέρισμα των οικογενειών τους, ενώ είναι πληρωμένες οι εισφορές για το μέρισμα που παίρνουμε (και που μας οφείλουν χρόνια τώρα, να το έχουν αναπροσαρμόσει, ώστε να μας χορηγεί το ΜΤΑ, μέρισμα σύμφωνο με τη σύνταξη που παίρνουμε).

Η περικοπή των αποδοχών χηρών και ορφανών θα στηρίξει την οικονομία της χώρας, που ασυνείδητοι υψηλά ιστάμενοι την πτώχευσαν; Εάν δεν επιστραφούν τα μαύρα χρήματα από την Ελβετία και τις off-shore, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας ζητάει να γίνουμε εμείς, οι οικογένειες των Πεσόντων, τα εξιλαστήρια θύματα των ασυνείδητων που τόσα χρόνια έκλεβαν τη χώρα. ΖΗΤΟΥΜΕ να μην μας γίνουν νέες περικοπές. Θα είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.